22
Декабр, 2024
Якшанбе
22
Декабр, 2024
Якшанбе
Сарсаҳфа
Хабарҳо
Сиёсат
Варзиш
Зебоӣ
Аз ҳар боб
Феҳрист
Президент
Иқтисод
Фарҳанг
Тандурустӣ
Ҳуқуқ
Иҷтимоъ
Чеҳра
Мусоҳиба
Ҷавонон
Қонунҳо
Маҷаллаҳо
Соли рушди деҳот, сайёҳӣ
Дастархон
Нигористон
Иртибот
Дар бораи мо
Тамос
Хатогӣ
JLIB_DATABASE_ERROR_FUNCTION_FAILED
Дастархон
ХӮРИШ «МИМОЗА»
Тарзи тайёр кардан: оби моҳии консервашударо мерезем ва моҳиро бо чангак (вилка) майда мекунем (гулмоҳии обпазро ҳам инчунин) ва бехпиёзро майда реза мекунем. Тухми обпазро аз пӯчоқаш тоза карда сафедиву зардиашро ҷудо мекунем. Ба мо ду зарф даркор: яке барои сафедии тухм, ки мо онро аз ....
22.07.2015 11:03
1816
ХӮРИШИ ҚАБАТӢ АЗ ЛАБЛАБУ
Тарзи тайёр кардан: Қабати аввал: гӯштро майда реза карда сири майдашуда ва майонезро ҳамроҳ кунед. Қабатти дувум: панири аз турбтарошаки ҳаҷмаш калон гузаронидашуда ва майонез. Қабати сеюм: тухми аз турбтарошаки ҳачмаш калон гузаронидашуда ва майонез. Қабати чорум: сабзии аз турбтарошаки ҳаҷмаш ....
22.07.2015 11:01
2082
КУЛЧАҚАНД (ХӮРИШ)
Тарзи таҳия: Аз орду намак, 100 мл об ва равғани растанӣ хамир шӯрида, бо сачоқ печонеду 30 дақиқа нигоҳ доред. Себҳоро пӯст карда, аз донакаш тоза намоеду борик реза кунед ва дарҳол дар шарбати лимӯ тар намоед. Хамирро ба ду қисм тақсим намуда, ҳар кадомашро чӣ ....
22.07.2015 10:59
2134
ГИЁҲОИ ТАБОБАТӢ
Ҳангоми ихтилоҷи сулфа ва шамолкашии шуш – дар 1 литр об 10 грамм хушккардаи панираки ҷангалиро муддати панҷ дақиқа ҷӯшонида хунук намоед. Ва онро рӯзе 3-4 маротиба бинӯшед. 10 грамм хушкшкардаи гиёҳро дар 1 литр об муддати 15-20 дақиқа дар оташи паст ҷӯшонида бо он об ғар ....
22.07.2015 10:16
6196
ТАРБУЗ ВА ХУСУСИЯТИ ШИФОБАХШИИ ОН
Ба андешаи диетологҳо ҳар нафар метавонад дар як шабонарӯз то 2,5 кг тарбузро истеъмол намояд, аммо ин амалро бо маром бояд анҷом дод. Дар як вақт истеъмол намудани меъёри зиёди тарбуз низ зарар дорад. Истеъмоли кам-каму доимии тарбуз дар як шабонарӯз барои нафароне, ки дар гурдаҳояшон сангу ....
20.07.2015 10:05
3628
ТОРТИ ТВОРОГӢ БО КУЛЧАҚАНД (ХӮРИШ)
Саршир – 500мл Шакар – 200гр фирини (пудинг - таоме, ки бо шириниҳо ва меваҳо пухта мешавад) Барои тар кардан; Шир – 50 мл Тарзи тайёр намудан: Барои тайёр кардани торт аз кулчақанд ва творог дар аввал творогро бо ....
22.06.2015 09:49
1988
ПИРОГИ ТВОРОГӢ
Ванилин Орд – 300 гр Намак мувофиқи таъм Ковоккунак – 3 чумчаи калон Қаймоқи камравған – 250 гр Афшураи лимӯ – 4 чумчаи калон Шакар – 100 гр (25 гр барои хамир ва 75 гр барои қима) Оҳар (крахмал) – 50 ....
22.06.2015 09:45
1759
ЗАПЕКАНКА (ЯК НАВЪ ХӮРОК) «ЗАНИ ТАНБАЛ»
Намак мувофиқи таъм Ним чумчаи майда мурч Кабудӣ мувофиқи таъм Тарзи тайёр намудан: Пиёзро чоркунҷа реза намуда дар равған то сурхча шуданаш мепазем. Тобаи тафдонро равған намуда муддати 1-2 дақиқа ба даруни тафдони гармшуда мегузорем. Тобаи каме гармшуда намегузорад, ки тушбера ба ....
22.06.2015 09:43
1744
ХӮРИШИ «ГУЛДАСТАИ АРӮС»
Тухм барои тунукча – 1 дона Шир барои тунукча – 1/3 истакон Орд барои тунукча – 1 чумчаи калон Намак барои тунукча Майонез ва ё қаймоқи камравған Равғани растанӣ – 1 чумчаи майда Бодиринг 1 дона Сабзӣ – 1 дона ....
25.05.2015 09:19
1844
ХӮРИШИ «АЛИВИЯ – БО ТАРЗИ НАВ»
Калбаса (докторская) – 200 гр Нахӯди сабз (консервакардашуда) – 200 гр Майонез (барои тунукча низ 2 чумчаи майда) Орд барои тунукча – 2 чумчаи калон Панир (барои тунукча) – 150 гр Тухм барои тунукча – 3 дона Равғани растанӣ барои бирён намудан ....
25.05.2015 09:08
2433
Саҳифаи 41 аз 52
Аввал
Қаблӣ
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
Баъдӣ
Охир
Муассис:
Президенти Ҷумҳурии Тоҷикистон
Шумораи навбатӣ
Шумораи навбатӣ
ШУМОРАИ НАВБАТИ-МАРТИ СОЛИ 2024
Бойгонӣ
Соли рушди деҳот, сайёҳӣ ва ҳунарҳои мардумӣ 2019-2021
Пешниҳоде чанд барои рушди сайёҳӣ
Бойгонӣ
Дастархон
Оши туппаи баҳорӣ
Бойгонӣ
Нигористон
Баҳор намои зебои ҷавонист
Бойгонӣ
Сарсаҳфа
Хабарҳо
Сиёсат
Варзиш
Зебоӣ
Аз ҳар боб
Феҳрист
Дар бораи мо
Тамос
[+992] 2-38-55-67
[+992] 2-38-55-68
Аз 8:00 то 18:00
Рӯзи истироҳат, Якшанбе
Ҷумҳурии Тоҷикистон, ш. Душанбе, хиёбони Саъдии Шерозӣ - 16, ошёнаи 10.
Сомонаи маҷаллаи ҳармоҳаи давлатии сиёсӣ, иҷтимоӣ ва фарҳангӣ
Created By:
Dodikhudoev
Parviz