Калбаса (докторская) – 200 гр
Нахӯди сабз (консервакардашуда) – 200 гр
Майонез (барои тунукча низ 2 чумчаи майда)
Орд барои тунукча – 2 чумчаи калон
Панир (барои тунукча) – 150 гр
Тухм барои тунукча – 3 дона
Равғани растанӣ барои бирён намудан – 1 чумчаи калон
Тарзи тайёр намудан:
Картошка, сабзӣ ва пиёзро аз пӯсташ тоза менамоем.
Бодиринги намакин, ҳасиб, картошка, сабзӣ ва пиёзро чоркунҷа реза намуда ба даруни лаълича мегирем.
Нахӯди сабзро низ ба лаълича меандозем ва маҳсулотро
бо майонез омехта менамоем.
Хӯришро дар лаълӣ мерезем.
Тарзи тайёрнамудани тунукча:
Тухмро бо намак лат дода бо орд ва равған якҷоя намуда хамир мекунем.
Хамири тайёршударо ба қисмҳо ҷудо намуда тунук мекунем ва ҳар ду тарафи тунукчаро дар тоба мепазем.
Панирро аз турбтарошаки ҳаҷмаш калон гузаронида бо майонез омехта менамоем.
Ба тунукчаи гарм панири бо майонез омехташударо мерезем.
Тунукчаро ба мисли рулет печонида мебурем.
Тунукчаи буридаамонро гирдогирди хӯриши дар лаълӣ буда мечинем ва рӯяшро бо нахӯди сабз оро медиҳем.
Бо иштиҳои том!
Сараева Ф.