Маҳсулоти зарурӣ:
Ҷигари гов – 600 г; Тухм – 1 дона; Пиёз – 1 дона; Сирпиёз – 3 дандона; Шакар – 1 қошуқча; Намак – 1 қошуқча (нопурра); Сода – 0,5 қошуқча; Каме рав ған ва орди ҷуворимакка
Тарзи таҳия:
Ҷигарро шуста, хушк ва п ӯсти онро тоза карда, ба ҳиссаҳои калон мебурем. Дар зарфе тухм, намак, шакар, сода ва сирпиёзи куфтаро меомезем. Сипас, онро бо ҷигар хуб омехта менамоем ва муддати 2 соат дар яхдон мемонем. Метавон онро як шабонар ӯз нигоҳ дошт. Пиёзро нимҳалқа реза карда мезирбонем ва аз тоба ба зарфе мегирем. Ҳар як тикаи ҷигарро р ӯи орд тар карда, даруни рав ғани пиёзбирёнкарда мегузорем ва ками дигар рав ған мерезем. Ҳар тарафи онро 3-дақиқагӣ сурх карда, пиёзи даруни зарфбударо болои он рехта, мекобем. Болои тобаро п ӯшонда, 5 дақиқа дам мепартоем. Як пораи ҷигарро мебурем, Ҳамин ки дарунаш гулобӣ набошад, он гоҳ ғизо тайёр аст.