Маҳсулоти зарурӣ:
Гӯшти гов ё гӯсфанд – 500 г;
Равғани думба – 100 г;
Картошка (миёна) – 10
дона;
Пиёз (калон) – 3 дона;
Зираворӣ (зира, намак,
мурч, кашничи кӯфта) –
мувофиқи табъ
Тарзи таҳия:
Дар дег каме равған рехта,
пиёзро мезирбонем ва аз дег
пурра мегирем. Сипас, думбаро
то тиллоранг шудан таф дода,
онро ҳам мегирем. Гӯшт ва картошкаро низ ба ин тартиб дар
алоҳидагӣ бирён карда, аз дег
мегирем ва як сӯ мегузорем. Ба
деги холишуда қабат ба қабат
пиёз, думба, гӯшт ва картошкаро
чида, болои он зиравориҳоро
мепошем ва муддати 1 соат дар
оташи паст дам мепартоем.