ПИТСА БО КОНСЕРВАИ МОҲӢ
Маҳсулоти зарурӣ
Орд - 350 г
Об - 150 мл
Намак - 7 г
Равған - 20 мл
Хамиртуруш - 4 г
Равғани зайтун - 20 мл
Панир - 100 г
Консерваи моҳӣ - 1 б
Сирпиёз - 1 дандона
Помидор - 1 дона
Тарзи таҳия:
Ба об хамиртуруш, намак, равған ва орд андохта, хамир мешӯрем. ва 30 дақиқа дам медиҳем. То омода шудани панир маҳсулоти рӯи питсаро омода мекунем.
Пиёзро дар шакли на он қадар калон реза карда, моҳии консервашударо майда ва аз устухонҳояш ҷудо месозем. Панирро аз турбтарошак мегузаронем. Помидори қиёмшударо бо каме равған ва сирпиёзи майдашуда якҷоя менамоем.
Хамирро рӯи варақи тоба тунук намуда, муддати 15 дақиқа дар тафдон мепазем. Пас аз 15 дақиқа ба болои питса аввал помидори қиёмшуда молида, пасон сир ва дигар маҳсулоти омодакардаро мерезему боз дар тафдон мегузорем ва муддати 10 дақиқа мепазем.