Маҳсулоти зарурӣ:
500 грамм озодмоҳӣ (ё моҳии дигар);
4 қошуқ равғани зайтун;
мурч ва намак (мувофиқи табъ);
забуда (приправа) барои моҳӣ;
5 - 6 дона помидори черри (ҳаҷман ба олуча монанд) ё 2–3 дона помидори одӣ;
лимӯ, ананас, кабудӣ ва ғайра барои ороиш.
Тарзи таҳия:
Ба пораҳои ҳамвор буридаи моҳӣ намак, мурч, равғани зайтун ва забуда молида, муддати 15 дақиқа нигоҳ медорем.
Ба помидорчаҳо андаке равғани зайтун рехта, бо намак ва мурч омезиш медиҳем. Дар шароити хона даруни тафдон панҷарачаро гузошта, моҳӣ ва помидорҳоро мегузорем ва муддати 5 - 6 дақиқа аз ду тараф онҳоро пухта мегирем. Моҳиҳоро бо помидор, ананас, лимӯ ва ҳоказо болои табақ оро медиҳем.