Тарзи омода кардани кулчақанд:
Дар зарфи чуқур ордро андохта, ба он бо навбат творог, маргарин, модаи ковоккунанда ва тухмро ҳамроҳ намуда, аз маҳсулотҳои номбаршуда хамири мулоим омода мекунем. Хамири омодашударо ба дохили салафан печонда ба мӯддати 30 дақиқа ба яхдон мегузорем. Баъд аз он хамирро ба шакли гирдача тунук мекунем. Ҳарду тарафи кулчаҳои тунукшударо ба шакар зер карда, баъд аз он як тарафашро ба тарафи дигар ҳамроҳ менамоем. Бори дигар кулчақандро ба шакар ҳамроҳ карда, ба тафдон дар ҳарорати 200 дараҷа, муддати 15 дақиқа мегузорем.