Барои қимаи олучагӣ:
Олуча ва ё гелос – 800 грамм
Шакар – 0,5 истакон
Ярмаи дили гандум – 2-3 чумчаи калон
Тарзи тайёр намудан:
Тухм, об, шир ва намакро бо ҳам хуб омехта мекунем ва ордро кам – кам рехта якҷоя намуда хамир мешӯрем. Онро 30 – 40 дақиқа мегузорем, то хамир дам гирад.
То тайёр шудани хамир қимаро тайёр мекунем. Олуча ва ё гелосро тоза шуста донаашро мегирем (агар яхкардааш бошад, онро низ донаашро тоза мекунем) ва ба он шакар ва ярмаи дили гандумро рехта 30 – 40 дақиқа мегузорем.
Пас аз тайёр шудани хамир ва қима оби қимаро рехта хамиро ба мисли даврамонанди хурд мебурем.
Ба хамири буридаамон каме қимаро мерезем ва гирдашро маҳкам мекунем. Баракҳоро дар оби ҷӯшомадаистодаи намакдор андохта (дар 4 литр об ним чумчаи калон намак мерезем) 15 дақиқа мепазем. Ва ё метавонед пас аз 10 дақиқа низ чашида бинед. Пас аз тайёр шуданаш. метавонед онро бо қаймоқ ва ё равғани маска пешниҳод намоед. Бо иштиҳои том!
Сараева Ф.