Қимаи гӯшти гов – 500 грамм
Картошка – 2 дона
Пиёз – 2 дона
Намак
Мурч мувофиқи таъм
Тарзи тайёр кардан:
Маргаринро аз турбтарошаки ҳаҷмаш калон гузаронида бо орд омехта мекунем. Ковоккунак ва қаймоқро низ ба орду маргарин якҷоя намуда хамир мешӯрем. ХамирРо дар яхдон муддати як соат нигоҳ медорем. Пиёзу картошкаро аз турбтарошаки ҳаҷмаш калон гузаронида, бо қимаи гӯшт якҷоя намуда мурчу намак мекунем. Пас аз як соат хамирро аз яхдон гирифта тунук мекунем ва онро 2 мм даврамонанд тунук намуда, ба як тарафи тасмача қимаро гузошта мепечонем. Санбӯсаро ба тоба гузошта ба рӯяш зардии тухм мемолем. Агар хоҳед, мувофиқи таъм кунҷид ҳам бипошед. Тафдонро то ҳарорати 250 дараҷа гарм намуда санбӯсаро ба муддати 45 дақиқа мепазем.
Сараева Ф.