Пиёз – 2 дона
Равғани маска – 50 грамм
Барги ғор – 2 дона
Мурчи сиёҳ - 5 дона
Намак
Сир – 2 дона
Шибит
Ҷаъфарӣ
Қаймоқ
Хӯриши Вегетта – 2 чумчаи калон
Об – 2 литр
Тарзи тайёр намудан:
Гӯштро дар об 1,5 соат меҷӯшонем. Пас аз он, гӯштро аз устухонаш ҷудо намуда ба лаълии алоҳида мегузорем. Карам ва картошкаро чоркунҷа реза мекунем. Помидорро аввал ба оби ҷӯш баъд ба оби хунук тар мекунем ва пӯсташро ҷудо карда чоркунҷа реза мекунем. Пиёзро ҳам аз пӯсташ тоза карда майда реза мекунем. Сабзиро аз турбтарошаки ҳаҷмаш калон мегузаронем. Дар тоба равғани маскаро об карда ба он пиёз ва сабзиро мезирбонем. Оби дар он гӯштпухтаро гарм намуда карамро андохта 5-7 дақиқа меҷӯшонем. Пас аз он, картошка ва помидорро низ андохта 10 дақиқа меҷӯшонем. Баъд ба шӯрбо сабзӣ, гӯшт ва дигар маҳсулотро андохта 3 дақиқаи дигар мепазем. Сирро аз сирмайдакунак гузаронида бо намак якҷоя мекунем. Вақте карамшӯрбо тайёр шуд, ба он кабудӣ ва сири бо намак якҷоя кардаро меандозем ва омехта мекунем. Агар намакаш кам бошад, мувофиқи таъм метавонед боз намак омехта намоед.
Сараева Ф.