Сабзӣ – 1 дона
Гӯшти лаҳм ва ё фарш – 400гр
Лавош (нони тунук)
Панир – 200гр
Тарзи тайёр намудан:
Гӯштро майда реза карда намак ва мурч пошида бо пиёз ва сабзи бирён мекунем. Ҳангоми бирён кардан муддати 10 дақиқа мекобем ва ба он хӯриши тундиву туршӣ ва шираи памидор ҳамроҳ менамоем.
Гӯшти бирёншударо аз гӯштқиммакунак гузаронида бо кабудӣ ва панир омехта менамоем.
2 дона лавошро (нони тунук) ба тоба монда ба рӯи он каме аз фаршибо кабудӣ ва панир якҷоя намударо мерезем.
Ҷурғоти суюқро бо тухм омехта намуда ба он лавошро (нони тунукро) тар мекунем.
Лавоши дар ҷурғот таркардашударо ба рӯи фарш мечинем.
Боз аз рӯи лавоши бо ҷурғот таркадашуда боқимондаи фаршро мерезем.
Пас аз рӯи он боз 2 дона ва ё агар зиёдтар равад, лавошро мечинем ва ба рӯи он боқимондаи ҷурғотро рехта чанд порчае равғани маскаро ба рӯяш мечинем. Пирогро ба даруни тафдони ҳарораташ 240 дараҷа гармидошта муддати 15-20 дақиқа мегузорем.
Пирог тайёр шуд. Бо иштиҳои том!
Сараева Ф.