1-2 қошуқи калони майонез
3 қошуқ қаймоқ
намак, кабутӣ, мурчи кӯфта
Барои чалпак :
2 дона тухми хом
2 қошуқ шир
20 гр равғани зард
Намак, мувофиқи таъм
Тарзи таҳия:
Аз маҳсулоти зикршуда аввал чалпак мепазем. Чалпак набояд аз меъёр зиёд ғафс шавад. Чалпакро пухта мағз-мағз реза мекунем. Гӯшти говро майда реза карда, ҳамаи маҳсулоти боқимондаро низ майда реза намуда баъдан омехта мекунем. Баъд ба хӯриш аввал қаймоқ рехта, пас аз андак фосила майонез илова мекунем. Хӯриши тайёро ба лаълича рехта рӯяшро бо ҷуворимаккаи намакин, тилимчаҳои бодиринг ва гӯшти майдарезакарда оро медиҳем. Бо иштиҳои том.
Фотима С.