Шоколад барои рӯйи кекс:
30 – 40 грамм шоколади тунд ва ширдор (ва ё якеи аз онҳо)
Шир - 1 чумчаи калон
Равғани қаймоқдор – 1 чумчаи майда
Олуча ва ё гелоси аз донааш ҷудокарда шуда - 1 истакон
Тарзи тайёр намудан:
Ордро бо ковоккунак омехта менамоем.
Равғани қаймоқдорро майда карда бо шакар ва шакари ванилӣ якҷоя омехта менамоем.
Баъд аз он тухмро ҳам ҳамроҳ менамоему ҳамаи онро хуб омехта мекунем.
Ба даруни он орд ва ковоккунакро низ омехта менамоем. Ними хамирро ба рӯйи қолаби равғанмолида мегузорем ва ҳамвор мекунем. Ба боқимондаи хамир какао рехта онро хуб омехта менамоем. Боз ба даруни он ширро рехта хамирро якҷоя менамоем. Хамираи аз какао тайёркардашударо ба рӯйи хамири дар қолаб гузошташуда мегузорем ва бо чангча сахт сахт зер мекунем, то хамири какаодор бо хамираи сафед омехта шуда ҳамчун мавҷи зебое шавад, чун он ҳангоми пухта шудан ва вақти реза кардан зебогии он дида мешавад. Баъди хамирро бо какао омехта кардан ба рӯи он олуча ва ё гелоси аз донакаш тозакардаро мегузорем ва ба даруни тафдон бо ҳарорати 180 дараҷаба дар муҳлати 25 дақиқа мепазем.
Тарзи тайёр намудани қиммаи шоколади рӯйи кекс
Шоколадро майда карда ба дохили зарф мегузорем . Зарфро бошад, ба даруни зарфе, ки дар он оби ҷӯшомада дорад, мегузорем ва то об шудани шоколад зарфро аз даруни зарфи оби ҷӯшомадаистода намегирем. Баъд аз об шудани шоколад онро бо шир хуб омехта менамоем. Боз каме равғани қаймоқдор ро ба он омехта менамоем, то қиммаи рӯйи кекс рангаш зебову ҷилодор гардад. Кекси тайёршударо аз даруни тафдон гирифта хунук намуда ба болояш қиммаи шоколадиро мерезем.
БО ИШТИҲОИ ТОМ!