панири сахт - 300 грамм
майонез
равғани растанӣ
панири мулоим – 2 дона
шибит – 1 банча
донаҳои анор
Тарзи тайёр намудан:
Гӯшти гӯсоларо дар оби намакдор то тайёр шудан меҷӯшонем ва сипас хунук карда чоркунча реза мекунем.Картошкаро ҳам меҷӯшонем ва хунук карда бо турбтарошаки ҳаҷмаш калон метарошем. Бехпиёзро майда реза карда бо сабзии тарошидашуда дар равған мепазем.
Занбӯруғи дар сирко хобонидашударо реза карда бо пиёзи сурхи резашуда якҷоя мекунем. Табақро мегирему мобайни он истаконро мемонем ва маҳсулотро қабат ба қабат мечинем. Дар қабати аввал гӯшти гӯсоларо мечинем ва аз болояш майонез мемолем. Баъд аз он, бехпиёзи бо сабзӣ зирбондашударо мемонем ва каме майонез мекунем. Ба қабати сеюм картошкаи тарошидашударо мемонем ва болояш каме майонез мерезем. Баъд аз он занбӯруғи бо сирко хобонидашударо бо пиёзи сурх мегузорем ва ба болояш майонез ҳамроҳ мекунем . Панирро дар турбтарошаки ҳаҷмаш хурд тарошида онро ҳам мемонем ва боз майонез илова мекунем. Шибитро майда реза карда ба рӯйи хӯриш мепошем. Донаҳои анорро бошад ба ҳар тараф қатору зебо мечинем.
Акнун аз мобайн истаконро мегирему дар ҷояш панири мулоими найчамонандро мегузорем. Ба рӯйи он каме сабзӣ мемонем ва то омода шуданаш ба яхдон мегузорем .
ИШТИҲОИ ТОМ!
Сараева Ф.