Тарзи тайёр кардан: оби моҳии консервашударо мерезем ва моҳиро бо чангак (вилка) майда мекунем (гулмоҳии обпазро ҳам инчунин) ва бехпиёзро майда реза мекунем. Тухми обпазро аз пӯчоқаш тоза карда сафедиву зардиашро ҷудо мекунем. Ба мо ду зарф даркор: якеаш барои сафедии тухм, ки мо онро аз турбтарошаки ҳаҷмаш калон мегузаронем ва дуюмаш барои зардии тухм, ки онро ҳам аз турбтарошаки ҳаҷмаш калон мегузаронем. Каме аз зардии тухми майдакардамон барои ороиш рӯи салат мегузорем. Сабзии обпазшударо ҳам тоза карда аз турбтарошаки ҳаҷмаш калон мегузаронем. Укропро шуста обашро хушк мекунем. Ба салатдон қабат карда мегузорем.
1-ум қабат моҳии консервашуда (каме мурч пошида майонез мемолем)
2-юм қабат бехпиёз (каме намак ва мурч пошида майонез мемолем)
3-юм қабат каме аз сафедии тухми майдакарда (каме намак пошида майонез мемолем).
4-ум қабат сабзии тарошидашуда (каме намак ва мурч пошида майонез мемолем)
5-ум қабат боз зардии тухми майдакарда (каме намак ҳамроҳ карда майонез мемолем)
6-ум қабат боқимондаи тарошидашудаи сафедии тухмро мегузорем (каме намак ҳамроҳ карда майонез мемолем)
Барои ороиши рӯйи салат зардии тухми қиммашуда ва укропро истифода мебарем ва барои дам додан каме ба яхдон мегузорем.
БО ИШТИҲОИ ТОМ !
Фотима С.