Тарзи тайёр кардани кулчақанд:
1). Маргарини обкардашуда, орд, қаймоқ, намак ва шакарро бо ҳам омехта мекунем.
2).Ба хамир каме хокаи ковоккунанда (разрихлител) илова намуда, ҳамаро хуб омехта мекунем.
3).Баъд аз ин чормағзро майда карда
4).бо шакар омехта мекунем.
Хамири тайёршударо ба андозаи 3-4мм тунук мекунем ва ба паҳмии 5-6 мм мебурем. Баъд дар даруни хамири бурида шуда шакар ва чормағзи майдакардашударо гузошта, онро ба шакали секунҷа мепечонем.
Кулчақандро ба муддати 30-дақиқа дар тафдон нигоҳ доштан ҳатмист. Баъди аз тафдон гирифтани кулчақандҳо онҳоро бо шакари ордкардашуда оро медиҳем.
Ёддошт:
Маҳсулот: 200 гр.маргарин, 200 гр. сметана, ½ қошуқча сода ва сирко, 300 гр. (1,5-2 стакан) орд, каме намак, 200 гр. чормағз, 100 гр (1/2 стакан) шакар.