Таркиб:
4 дона тухм
2 истакон шакар
1 истакон шир
1истакон равғани растанӣ
1 қуттича ванилин
3 қошуқи калон какао
1 қуттича "разрихлител"
3 истакон орд
Барои қиём (крем):
1қуттича шири қиёмкардашуда
1 қуттича равғани зард (200 гр)
2 дона шоколад
Тарзи таҳия:
1. Зардии тухмро аз сафедиаш ҷудо карда лат мезанем, шакар, ванилин, равғани растаниро ҳамроҳ нумуда, хуб омехта мекунем.
2. Баъдан ширро бо какао ҳамроҳ карда, боз лат мезанем. Ордро дар алоҳидагӣ бо "разрихлител" омехта карда, атолаи омодакардаамонро оҳиста - оҳиста ҳамроҳ карда, то ҳал шудан лат мезанем. Дар ҳамин вақт метавонем сафедии тухмро низ лат зада, ба хамир ҳамроҳ кунем.
3. Хамирро ба тоба рехта, дар ҳарорати 180 дараҷа ба муддати 45-50 дақиқа дар тафдон мегузорем.
4. Нони тайёршударо хунук карда, ба се қисми баробар тақсим мекунем.
Қиём:
Шири қиёмкардашударо бо равғани зард якҷоя карда, 1 дона шоколади обкардашударо ба он ҳамроҳ мекунем.
Баъд аз қабат-қабат хуб қиём кардан, шоколади боқимондаро об карда, аз қисмати болоии ширинӣ мерезем.
Шириниро ин бор мо бо қулфинай оро додем. Шумо метавонед ба ҷои он аз дилхоҳ мева истифода кунед.
Ширинии омодашударо муддати 1 соат дар яхдон гузоред.
Иштиҳои том!