МАҲСУЛОТ:
•2-3 дона картошкаи миёна,
•1-дона пойи мург
•150 грамм чормагз
•3-дона тухм
•100 грамм панир
•4-6 дона бодиринги шӯр
•Ним ё 1 дона пиёзи миёна
•Баргҳои пиёз (барои ороиш)
•Намак, мурч
•Майоне
Тарзи тайёр намудан:
Картошкаро тоза шуста, бо пӯсташ меҷӯшонем, сипас хунук карда, пӯсташро тоза мекунему аз дандонаҳои калони турбтарошак мегузаронем. Тухмро низ хамин гуна пухта, аз турбтарошак мегузаронем. Мурги пухташударо майда реза мекунем. Бодирингро ба шакли кубикчаҳо майда карда, панирро низ аз турбтарошак гузаронидан лозим аст. Пасон ҳамаи маҳсулоти омодакардаамонро қабат –қабат болои лаълӣ мечинем. Ҳар як қабатро (мувофиқи хоҳиш) мурчу намак карда, майонез мемолем.
ҚАБАТҲО:
1. Картошка
2. Пиёз
3. Ними гӯшти мург
4. Бодиринг
5. Боқимондаи гӯшти мург
6. Панир
7. Тухм
Ҳамаи инҳоро тавре мечинем ки ба ананас монанд шавад. Қабати болоиро низ майонез молида, бо порахои чормагзу баргҳои пиёз ороиш медиҳем. Инак , хӯриши мо омода шуд. Нӯши ҷон!!!